Tidsjakten

Vi hinner inte med vĂ„ra barn, vĂ„ra partners, vĂ„ra jobb. Och allra minst oss sjĂ€lva. Var tar tiden vĂ€gen och hur ska man fĂ„ livspusslet att gĂ„ ihop? Petra Brask Ă€r experten som hjĂ€lper Tidsjaktens sönderstressade medverkande att frigöra tid och fĂ„ rĂ€tsida pĂ„ tillvaron. Programledare var Jonas Leksell.
Vi lever i en tid dÀr mÄnga kÀnner att vi alltid borde vara nÄgon annanstans. Oavsett samhÀllsklass och jobb sÄ delar vi samma problem att fÄ tiden att rÀcka till.

Tidsjakten tar sig an den kaotiska vardagen hos bland andra en modebloggerska, en ekobonde och en bonusfamilj. Det innebÀr hÄrt jobb för de medverkande att bryta invanda mönster, att prioritera och lÀgga tiden pÄ rÀtt saker. Till hjÀlp har de tidsexperten Petra Brask som visar hur vi anvÀnder tiden pÄ ett felaktigt sÀtt, var tidstjuvarna finns och stöttar med handfasta rÄd.

Petra Brask Àr en av Sveriges mest anlitade nÀr det handlar om effektivisering och rationalisering. Genom vÀl beprövade metoder sÀtter hon programmets medverkande i tufft arbete för att hitta ett helt nytt sÀtt att se pÄ tiden. Vid hennes sida finns programledaren Jonas Leksell som trÀffar andra experter och reflekterar över fenomen kopplade till Àmnet.

Tidsjakten sÀndes i sex entimmes avsnitt i SVT1 under 2014 och producerades för SVT av Titan Television.

Redaktör: Lotta Hellman