Film om Jan Guillou för K-special

”Det sista jag gör i livet”

DokumentÀr för K-special / SVT, som visar en i mÄnga stycken ny sida av Jan Guillou, sÄrbar, tvivlande och inte fullt lika kaxig och sjÀlvmedveten som vi Àr vana vid.

Jag har tillsammans med Sven Irving och Simon Standford, under ett Ă„r följt Jan Guillous arbete med under processen med boken. Dels berĂ€ttar Jan Guillou om hur han har utforskat sin egen slĂ€kthistoria. Dels fĂ„r vi följa med bakom kulisserna och se hur en bĂ€stsĂ€ljare blir till – och hur den sĂ€ljs.

Filmen fĂ„ngar skaparvĂ„ndorna och samarbetet med förlĂ€ggaren och hustrun Ann-Marie Skarp. Hur de lĂ€gger upp en strategi, bearbetar bokhandlar och reser runt i Sverige. Och – i filmens slutscen – fĂ„r vi vara med nĂ€r Jan Guillou tar del av recensionerna av Brobyggarna.

SÀndes i SVT2 fre 14 okt 2011 kl 20.00

SVT2 sön 16 okt 2011 kl 12.00

SVT2 tis 18 okt 2011 kl 22.45