Idé och manus till SVT´s Tidsjakten

Vi hinner inte med våra barn, våra partners, våra jobb. Och allra minst oss själva. Var tar tiden vägen och hur ska man få livspusslet att gå ihop? Petra Brask är experten som hjälper Tidsjaktens sönderstressade medverkande att frigöra tid och få rätsida på tillvaron. Programledare var Jonas Leksell.

Vi lever i en tid där många känner att vi alltid borde vara någon annanstans. Oavsett samhällsklass och jobb så delar vi samma problem att få tiden att räcka till.

Tidsjakten tar sig an den kaotiska vardagen hos bland andra en modebloggerska, en ekobonde och en bonusfamilj. Det innebär hårt jobb för de medverkande att bryta invanda mönster, att prioritera och lägga tiden på rätt saker. Till hjälp har de tidsexperten Petra Brask som visar hur vi använder tiden på ett felaktigt sätt, var tidstjuvarna finns och stöttar med handfasta råd.

Petra Brask är en av Sveriges mest anlitade när det handlar om effektivisering och rationalisering. Genom väl beprövade metoder sätter hon programmets medverkande i tufft arbete för att hitta ett helt nytt sätt att se på tiden. Vid hennes sida finns programledaren Jonas Leksell som träffar andra experter och reflekterar över fenomen kopplade till ämnet.

Tidsjakten sändes i sex entimmes avsnitt i SVT1 under 2014 och producerades för SVT av Titan Television.