FILM

Idé och manus till SVT´s Tidsjakten

Vi hinner inte med våra barn, våra partners, våra jobb. Och allra minst oss själva. Var tar tiden vägen och hur ska man få livspusslet att gå ihop? Petra Brask är experten som hjälper Tidsjaktens sönderstressade medverkande att frigöra tid och få rätsida på tillvaron. Programledare var Jonas Leksell.

Vi lever i en tid där många känner att vi alltid borde vara någon annanstans. Oavsett samhällsklass och jobb så delar vi samma problem att få tiden att räcka till.

Tidsjakten tar sig an den kaotiska vardagen hos bland andra en modebloggerska, en ekobonde och en bonusfamilj. Det innebär hårt jobb för de medverkande att bryta invanda mönster, att prioritera och lägga tiden på rätt saker. Till hjälp har de tidsexperten Petra Brask som visar hur vi använder tiden på ett felaktigt sätt, var tidstjuvarna finns och stöttar med handfasta råd.

Petra Brask är en av Sveriges mest anlitade när det handlar om effektivisering och rationalisering. Genom väl beprövade metoder sätter hon programmets medverkande i tufft arbete för att hitta ett helt nytt sätt att se på tiden. Vid hennes sida finns programledaren Jonas Leksell som träffar andra experter och reflekterar över fenomen kopplade till ämnet.

Tidsjakten sändes i sex entimmes avsnitt i SVT1 under 2014 och producerades för SVT av Titan Television.

 

Alice Babs förlorade rättigheter

Hovsångerskan Alice Babs är satt under förvaltarskap, berövad rätten att styra över sitt eget liv. Musikerkollegorna kämpar för att få träffa henne – men utan resultat. Förvaltaren bestämmer!

Sändes i SVT2, 5 december 2013.

Läs mer

Dokumentärfilmen Talaren

Han vill lyckas på Broadway. Hon kämpar för att klara vardagen. En dag korsas deras vägar. Mötet mellan den prisbelönte talaren Olof Röhlander och hans lärjunge är en film om vår tid och vårt sätt att hantera våra livsval.

Sändes 3 oktober i SVT2, 2013.

 

Läs mer

Film om Jan Guillou för K-special

”Det sista jag gör i livet”. Dokumentär för K-special / SVT, som visar en i många stycken ny sida av Jan Guillou, sårbar, tvivlande och inte fullt lika kaxig och självmedveten som vi är vana vid.

Läs mer

Leva Livet – Länge

Dokumentärfilm om Steinar och hans liv. Han inser hur hans kroniska sjukdom präglat relationerna,
men också hur han själv kunnat påverka och forma sitt liv till något bra.
På uppdrag av bl.a. ABF, PRO, Vårdförbundet, Reumatikerförbundet m.fl.

Läs mer

Närhet, relation och kärlek

Nära relationer och kärlek, är för de allra flesta livets mening.
Vi vill leva nära, men detta självklara är samtidigt också så komplext och svårt.
Duger jag?
Dokumentärfilm beställd av PSO, Reumatikerförbundet och RMT.

Läs mer

På egna ben

Vad är en dans?
Inledningsvis i filmen “På egna ben” för SVT, ställs ett antal frågor:
Vad en dans är och vem avgör det?
Vad är fint och vad är fult?
Vem har rätt att dansa och vem bestämmer det?

Läs mer